Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În Moldova ar putea fi majorat tariful la apa caldă

4 oct. 2017,, 15:00   Economie
3946 4

În Republica Moldova ar putea fi majorat tariful la apa caldă, deoarece, în opinia Ministerului Economiei şi Infrastructurii, el nu reflectă acum cheltuielile reale pentru producerea ei.

Potrivit portalului Sputnik.md, citat de NOI.md, ministerul de profil a expus această opinie în timpul elaborării noii metodologii de calculare a pierderilor termice.

După cum se menţionează, în prezent tariful la apă caldă este constituit din două componente: costul unui metru cub de apă livrat consumatorului şi cheltuielile pentru încălzirea ei. Instituţia de resort propune extinderea acestei liste.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii consideră că în tariful la apă caldă trebuie incluse suplimentar pierderile produse prin izolarea termică, conducte şi echipament, precum şi energia termică cheltuită pentru încălzirea uscătoarelor de prosoape și pardoselii.


Reprezentanții instituţiei au explicat că exigenţele faţă de sistemul de debitare a apei au devenit mai dure după adoptarea Legii privind performanţa energetică a clădirilor, care, spre exemplu, prevede că apa caldă în blocurile locative trebuie debitată permanent, iar temperatura ei nu poate fi sub 55 de grade Celsius. În opinia Ministerului Economiei şi Infrastructurii, acest fapt impune cheltuieli suplimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?