X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ce-i mai buni profesori, premiați de guvern

4 oct. 2017,, 12:20   Societate
3093 0

Cei mai buni profesori au fost premiaţi aseară în cadrul unei gale speciale, care a avut loc la Palatul Naţional "Nicolae Sulac".

Distincţiile cîştigătorilor tradiţionalului concurs "Pedagogul Anului" au fost înmînate de premierul Pavel Filip şi ministrul Educaţiei Monica Babuc. Cu premii s-au ales nouă dascăli.

Titlul Profesorul Anului i-a revenit Marianei Pîrţac. În ultimele două decenii, ea le-a predat copiilor limba şi literatura romînă.

"Nu e uşor să ai şi o sarcină didactică şi să participi la un concurs în afara lucrului de bază. Am doi băieţi şi le-am promis că pentru răbdarea şi pentru toate clipele cît nu le-am fost alături, ani de zile, o să le ofer un cadou", a declarat Marianei Pîrţac, cel mai bun profesor al anului.

Trei pedagogi s-au ales cu premii a cîte 50 de mii de lei. Cei care au ocupat locurile doi şi trei s-au ales cu 25 şi, respectiv, 15 mii de lei. La gala de premiere au participat peste 2 000 de profesori. Spectacolul a fost inaugurat de Orchestra Teatrului de Operă şi Balet Maria Bieşu.

"În fiecare zi ne simţim profesori, dar astăzi este ca şi cum sărbătoarea sărbătorilor."

"Sunt plină de bucurie pentru că au reuşit ministerul să ne creeze aşa o sărbătoare."

"Trebuie totuşi să fie diplomaţie atunci cînd ne expunem doleanţele autorităţilor."

Prim-ministrul Pavel Filip i-a felicitat pe dascăli şi a dat asigurări că Guvernul se va implica activ în soluţionarea problemelor pe care le întîmpină profesorii.

"Înţelegem foarte bine că rezolvarea domeniilor din educaţie nu poate fi examinată izolat, ci doar în strînsă legătură cu toate domeniile importante ale vieţii publice."

"Guvernul Republici Moldova a făcut tot ce îi stă în puteri la moment, pentru a majora salariilor pedagogilor, ne dăm seama că acestea nu sînt pe măsura aşteptărilor, dar aceştia sînt paşi concreţi, după care vor urma alţii."

Profesorii au avut parte şi de un concert inedit. Pe scenă au urcat interpreţi autohtoni printre care soprana Mariana Bulicanu, membrii formaţiei Acord şi Cristi Aldea Teodorovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?