X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Critica eurodeputaților anunță o oboseală pentru Parteneriatul Estic, opinie

4 oct. 2017,, 09:11   Politică
2879 2

Statele din Parteneriatul Estic, cele care au fost în avangarda mișcării spre Uniunea Europeană, au început să fie criticate de un număr destul de mare de politicieni europeni care astfel vădesc o anumită oboseală față de Parteneriatul Estic.

Declarația a fost făcută de către analistul politic Corneliu Ciurea în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

„Este și o dorință cumva de închidere, de a împărți lumea în „ai noștri” și „ai voștri”, de a găsi vinovații pentru eșecuri”, spune Corneliu Ciurea.

Potrivit analistului, bătălia politică în Parlamentul European se dă între popular-europeni și social-democrați. „Observăm o schimbare de paradigmă, poate chiar de abordare a lucrurilor în Parteneriatul Estic – acest gen de bătălii anterior nu existau. Exista o unanimitate întru susținerea statelor Parteneriatului Estic”, susține Corneliu Ciurea.

Potrivit directorului Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, calitatea discuțiilor în Parlamentul European a fost net superioară celor anterioare pentru că a abordat multe subiecte, iar abordările fracțiunilor parlamentare au fost foarte diverse. „Paleta este întreagă, de la ce prevede un angajament constructiv pînă la respingere. Dar între aceste două extreme au existat multiple soluții intermediare”, a spus Sergiu Ostaf. În opinia lui, pozițiile nuanțate ale europarlamentarilor vor oferi și o soluție care nu va fi una radicală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?