Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentul UE: Lipsește progresul în negocierile privind Brexit-ul

3 oct. 2017,, 20:00   Externe
2298 0

Parlamentul European deplânge lipsa 'progreselor suficiente' în negocierile privind Brexit-ul.

Liderii din Uniunea Europeană ar trebui să amîne pentru a doua partea a lunii octombrie luarea unei decizii privind trecerea la următoarea fază în negocierile privind Brexit-ul, deoarece "nu au fost înregistrate încă progrese suficiente" în cele trei dosare prioritare, conform unei rezoluții adoptate marți de Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, relatează DPA și AFP.

În această rezoluție adoptată cu o majoritate covîrșitoare de voturi și susținută de principalele grupuri politice, eurodeputații cer Consiliului European, care reprezintă statele membre ale UE, "să decidă amînarea evaluării lor pentru a stabili dacă progresele înregistrate sînt suficiente", pentru următorul lor summit de la 19 și 20 octombrie de la Bruxelles.

Rezoluția a fost susținută de 557 de europarlamentari. 92 de voturi au fost împotrivă, iar 29 de eurodeputați s-au abținut.

Ea a fost semnată de 'referentul' Parlamentului European privind Brexit-ul, Guy Verhofstadt, liderul liberalilor, și de colegii președinți ai PPE (dreapta, majoritar), S&D (socialiști), GUE/NGL (extrema stîngă) și Verzilor.


Conform textului, Parlamentul "este de părere că al patrulea ciclu al negocierilor (de la 25 la 28 septembrie) nu a permis încă să se facă progrese suficiente privind drepturile cetățenilor, Irlanda de Nord și rezolvarea angajamentelor financiare ale Regatului Unit".

Bruxellesul estimează suma pe care ar trebui să o plătească Marea Britanie la 60-100 de miliarde de euro.

Deși nu are caracter obligatoriu, votul reflectă poziția actuală a Parlamentului European, care va trebui să își dea aprobarea pentru orice acord final între blocul comunitar și Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?