Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sondaj IDIS: 8% dintre cetățeni cred că lucrurile merg într-o direcţie bună (Infografica)

3 oct. 2017,, 16:21   Societate
3128 1

Optimismul social se menține la rată minimă a măsurărilor sociologice, notează NOI.md cu referire la un sondaj realizat de IDIS Viitorul.

Doar 8% dintre cetățeni consideră că în ţara noastră lucrurile merg într-o direcţie bună, 3% se declară mulțumiți de situația economică din RM, doar 17% sînt mulțumiți de viaţa pe care o trăiesc. Salariile, pensiile mici, prețurile mari, sărăcia și corupția sînt principalele îngrijorări care îi frămîntă pe cetățeni. Acestea sînt rezultatele sondajului național „People Watch”, executat de Compania „CBS-AXA”, la comanda Institutului IDIS „Viitorul”.

Datele sondajului arată că biserica se bucură de cea mai mare încredere (62%), fiind și singura instituție care reprezintă un raport net pozitiv al încrederii (ponderea celor care au încredere mai mare decît a celor care nu au încredere în instituție). La polul opus – instituțiile cu cel mai mic nivel de încredere sînt partidele politice și principalele instituții de stat (Parlamentul, Guvernul și Justiția).


Cercetarea lansată astăzi de IDIS Viitorul ”People Watch” măsoară teme de interes public sporit. Chestionarul a fost făcut pe un eșantion de 1 109 persoane în perioada 9 - 20 septembrie curent cu marjă de eroare de plus, minus 2,8%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?