Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

În dosarul lui Chirtoacă va apărea un nou judecător

3 oct. 2017,, 11:30   Capitala
2629 0

Dosarul primarului municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă iarăși nu a fost examinat în fond.

Judecătoarea Silvia Gîrbu, care trebuia să-l examineze, a devenit nou magistrat al Curții de Apel. De aceea, dosarul primarului va fi transmis noului judecător, care iarăși va organiza dezbateri preliminare. Chirtoacă a calificat situația creată drept ridicolă și absurdă, transmite newsmaker.md.

Pe 2 octombrie Judecătoria Buiucani trebuia să inițieze examinarea în fond a dosarului privind parcările cu plată, în care este acuzat primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, însă ședința de judecată așa și nu a avut loc. Judecătoarea Silvia Gîrbu, care trebuia să examineze dosarul primarului, a anunțat avocaților lui Chirtoacă și procurorului care au sosit la ședință că ea a fost numită în funcția de judecător al Curții de Apel și nu poate prezida procesul împotriva primarului municipiului Chișinău.

Procurorul Dumitru Roibu le-a explicat jurnaliștilor că acum dosarul va fi transmis altui magistrat prin intermediul sistemului electronic. „Și noi iarăși vom începe cu dezbaterile preliminare, pe care, apropo, noi nu le-am finalizat”, a spus Robu.

Avocata lui Dorin Chirtoacă, Tatiana Iovu, a spus că la ședința precedentă partea apărării a solicitat anularea măsurii de reprimare sub formă de arest la domiciliu și instanța urma să se pronunțe pe marginea acestei chestiuni.


Iovu a explicat că toate hotărîrile adoptate de judecător rămîn în vigoare, inclusiv decizia privind examinarea plîngerii avocaților asupra neadmiterii lor la procesul de urmărire penală la ședințele de examinare în fond.

Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul privind parcările cu plată, fiind acuzat de trafic de influență și corupere pasivă. Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai curent și deja a doua zi plasat în arest la domiciliu. Pe 21 iulie dosarul lui a fost transmis în instanță, iar procurorii au solicitat Consiliului municipal suspendarea lui Chirtoacă din funcția de primar pe durata dezbaterilor judiciare. Pe 28 iulie Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?