People in Need ajută producătorii agricoli să-și dezvolte afacerile

People in Need ajută producătorii agricoli să-și dezvolte afacerile

6 producători de fructe din zona de sud a țării care au fondat o cooperativă au reșit să acceseze un grant e 63 mii euro, notează NOI.md.

Bani care au fost investiți în modernizarea și dezvoltarea cooperativei, a presupus asamblarea unei linii de ambalare, calibrare și păstrare a producției de fructe. 

People in Need (PIN) este o organizație neguvernamentală cehă care oferă suport și asistență pentru dezvoltare și ajutor umanitar în peste 20 de țări ale lumii. PIN-Moldova tinde să contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării.

În cadrul proiectului ”Susținerea producției de fructe și legume cu valoare adăugată de piață”, PIN contribuie la dezvoltarea producătorilor mici și mijlocii prin susținerea creșterii producției calitative de fructe și legume cu valoare adăugată. Acest obiectiv este realizat prin optimizarea și îmbunătățirea condițiilor de activitate ale cooperativelor selectate, precum și prin gestionarea și buna funcționarea a cooperativelor prin oferirea know-how-urilor în domeniul managementului și vânzării produselor agricole. PIN oferă suport în aspectele individuale de producere și de comercializare a produselor. Acestea vor permite accesul pe piață și schimbul reciproc de cunoștințe și experiențe între cooperativele individuale.  Proiectul a fost lansat în anul 2014, în această perioadă de asistență au beneficiat 9 cooperative.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load