X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

ÎS ”Poșta Moldovei” face o precizare în legătură cu livrarea pensiilor la domiciliu

2 oct. 2017,, 17:41   Societate
2087 0

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) dezaprobă informațiile false, promovate de unele forțe politice, precum că Întreprinderea de Stat ”Poșta Moldovei” percepe, în continuare, taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu.

Ordinul emis de conducerea ÎS ”Poșta Moldovei” privind perceperea unor taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu a fost anulat de viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, printr-o dispoziție din luna septembrie 2017.
În dispoziția sa, vicepremierul Octavian Calmîc a indicat că angajații ÎS ”Poșta Moldovei” trebuie să livreze absolut gratuit pensiile și alocațiile sociale de stat persoanelor în vârstă și celor cu dizabilități în baza cererilor depuse de ei personal. Restul persoanelor care beneficiază de pensii sau alocații sociale de stat urmează să-și ridice sumele personal de la oficiile prestatorilor de servicii.
Conform datelor MEI, în perioada 17 august – 15 septembrie, colaboratorii ”Poștei Moldovei”, conform prevederilor ordinului directorului instituției, au primit circa 10 mii de cereri de prestare a serviciilor contra plată, dintre care, în perioada respectivă, au perceput taxe de la 6533 de persoane în sumă de 35065 lei.
În context, ÎS ”Poșta Moldovei” a elaborat un nou regulament care stabilește relațiile dintre întreprindere și beneficiarii de pensii și alocații sociale, cu atenție deosebită pentru obligațiunile și drepturile fiecărei părți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?