Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sheriff și-a consolidat poziția de lider în Campionatul Moldovei la fotbal

2 oct. 2017,, 14:40   Sport
2400 0

FC Sheriff și-a consolidat poziția de lider în Campionatul Moldovei la fotbal, cîștigînd ieri în meciul susținut în deplasare cu Zimbru Chișinău, cu scorul de 2:1.

Gazdele primele au deschis scorul. În minutul 15 a marcat Teodoro. Spre sfîrșitul întîlnirii, prin eforturile lui Jairo (76, din penalti) și Z. Badibanga (90 +2), oaspeții au reușit să obțină victoria. În acest mod, Sheriff a cîștigat primul punct în disputa premiului „Pentru voința de a cîștiga”, stabilit de revista economică „Banci și Finanțe – Profit" și agenția de știri ”Infotag” (acesta este înmînat echipei care a obținut cel mai mare număr de victorii, fiind în pierdere pe parcursul întîlnirii).

Sheriff și-a consolidat poziția de lider. El devansează cu 4 puncte echipa Milsami, care se situează pe locul doi. În meciul care a avut loc la Speia, Dacia, Chișinău, situată pe locul trei, a găzduit echipa orheiană Milsami. Meciul s-a finalizat cu scorul de 1:1. Din partea gazdelor s-a distins M. Cojocaru (minutul 38), iar la oaspeți A. Dedov (minutul 60).

Meciul, care a avut loc pe stadionul din Speia, va rămîne în memoria a sute de suporteri nu numai din cauza scorului, dar și a expresiilor obscene dure ale jucătorilor de fotbal din Milsami la adresa arbitrilor. În afară de aceasta, arbitrul principal al întîlnirii, Veaceskav Banari, i-a eliminat pentru avertismente duble din minutul 80 pînă în 88 pe trei fotbaliști din Milsami.

Săptămîna curentă Comitetul pentru competiții al Federației Moldovenești de Fotbal va stabili suma de sancțiuni financiare pentru clubul Milsami (în afară de cei trei fotbaliști eliminați, cîte un avertisment au avut încă doi jucători) și pedeapsa pentru jucătorii lui. Săptămîna trecută Comitetul a penalizat deja Milsami cu 5 mii de lei pentru nerespectarea în meciul pe teren propriu cu Zarea a exigențelor de securitate față de persoanele oficiale și pentru ieșirea pe teren în timpul meciului a unor persoane străine.


La Bălți echipa locală Zarea a zdrobit Speranța, Nisporeni – 3:0. În comparație cu componența inițială a întîlnirii precedente pierdute cu Dacia, pe teren în primele minute ale meciului au ieșit patru alți fotbaliști. Pentru a se situa pe un loc care ar permite cîștigarea Cupei Moldovei de către unul dintre premianții campionatului să participe la turneul Ligii Europei, Zarea trebui să elimine de pe poziția a patra Petrocub-Hîncești. Iar această echipă, spre uimirea mai multor experți, continuă să devanseze Zarea cu două puncte. În același timp, după această etapă decalajul s-a redus, deoarece echipa din Hîncești a cedat pe teren propriu cu scorul de 1:2 outsiderului campionatului, „Sfîntul Gheorghe” din Suruceni.

Meciul dintre Spicul, Chișcăreni, și Dinamo-Auto, Tiraspol, s-a finalizat cu remiză – 1:1.

După 12 manșe cei trei lideri sînt în exclusivitate premianți ai campionatului trecut și e puțin probabil ca alte echipe să-i depășească. Pe ultimul și penultimul loc se află novicii Diviziei Naționale, două echipe rurale – „Sfîntul Gheorghe” și „Spicul”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?