Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Selecționata Moldovei de box a luat locul 7 în Europa

30 sep. 2017,, 17:00   Sport
3680 0

În Campionatul Europei printre juniori, la Albena (Bulgaria), care s-a desfășurat între 18 și 25 septembrie, au participat 255 pugiliști din 32 de țări.

Obținînd o medalie de argint, două de bronz și trei locuri %, pugiliștii noștri au intrat în top 10 cele mai bune selecționate de pe bătrînul continent, depășind mulți granzi ai boxului european.

La luptele finale au participat pugiliști din 10 țări, printre ei tiraspoleanul Vasile Cebotari, care a cedat dreptul de a fi campion în categoria 54 kg. Rusului Vsevolod Șumcov și a luat medalia de argint, anterior învingîndu-l pe grecul Nicolaos Avgheris, letonul Arturs Ivanovs și croatul Malco Prtenjac.


Pe treapta a treia a piedestalului de onoare , cu medalii de brobz, au urcat Vitalie Prisăcaru din Bălți (48 kg ) și Vladislav Gudzi (60 kg) din Tiraspol. După victoriile asupra danezului Abdallah Abou Arab și armeanul Haic Alaverdean, Vitalie a pierdut în fața bulgarului Iasen Radev. Vladislav în categoria 60 kg. l-a învins pe estonianul Semion Camanin și pugu ilistul din Kosova Dmlon Țacvi, însă în lupta pentru ieșirea în finală a pierdut în fața gazdei ringului Stilean Hristov.

Alți trei pugiliști de- ai noștri au ocupat locurile 5 în Campăionat. Biruind lituanianul Nedas Gudomkas, Adrian Bucșa din Hîncești (52 kg) i-a sedat georgianului Mamuc Abuladze. Roman Verban (57 kg.) din Comrat l-a bătut pe finlandezul Serhat Ozan, dar a pierdut în lupta pentru semifinală în fața rusului Usman Magamadov. Tiraspoleanul Vugar Alahverdiev (63 kg), după victoria asupra slovacului Sadic Gași, a pierdut în fața liruanianului Romanas Cudreaveț.

Dumitru Verhovețchii din Bălți (46 kg), chișinăuienii Marcel Nistreanu (66 kg.) , Octavian Scripliuc (70 kg.) și Pavel Platon (75 kg.) din Edineț au pierdut în luptele de start.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?