Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

În Moldova a fost lansată o carte cu limbajul mimico-gestual

30 sep. 2017,, 16:00   Societate
3075 0

La Biblioteca Municipală "B.P. Hîşdeu ", Alianţa “Infonet” a lansat o carte modernă a limbajului mimico-gestual pentru persoane cu eficienţe de auz.

Solicitat de agenţia infotag.md, director executiv al Alianţei, Victor Koroli, a menţionat că aceasta are ca scop să acorde ît mai multă atenţie persoanelor cu deficienţe de auz şi să-i instruiască conform tehnologiilor inovatoare.

"Cartea, pentru crearea căreia a fost nevoie de 16 mii de lei, este unica în regiune, include 24 de teme pentru studierea limbajului mimico-gestual de către persoanele cu deficienţe de auz şi, ca bonus pentru carte, este oferit un DVD cu lecţii video", a spus el.

Potrivit lui Koroli, tirajul cărţii este de 500 de exemplare, care vor fi repartizate gratuit la centrele specializate pentru persoane cu deficienţe de auz, şcoli şi biblioteci.


"Graţie sprijinului Finlandei, în valoare de peste 200 mii de euro, în cadrul proiectului, care a durat un an, au avut loc diferite activităţi pentru persoane cu aceste dizabilităţi", a explicat el.

Cartea "Metodele moderne de studiere a limbajului mimico-gestual în Republica Moldova" şi DVD-ul cu lecţii video au fost elaborate de către Alianţa INFONET şi Asociaţia Surzilor din Republica Moldova, în cadrul proiectului "Advocacy pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi de auz", implementat cu suportul Ambasadei Finlandei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?