Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Vlad Plahotniuc a fost audiat de procurori

29 sep. 2017,, 14:20   Politică
10253 11

Vlad Plahotniuc a fost audiat de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în legătură cu dosarul privind tentativa de asasinare a sa.

Informaţia a fost conrmată în exclusivitate pentru Deschide.md de şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, atunci cînd a fost sunat pentru a fi întrebat la ce etapă se află urmărirea penală.

Or, tot el a declarat anterior, într-un interviu oferit portalului, că dosarul urma să fie trimis în judecată pînă la finele lunii august. Nicolae Chitoroagă a explicat că termenii promişi nu au fost respectaţi, din cauza comisiilor rogatorii din Ucraina.

„Sîntem la etapa în care invinuiţii fac cunoştinţă cu materialele cauzei. Cred că într-o săptămînă, două dosarul va ajunge pe masa judecatorilor”, a declarat sursa citată.

Întrebat dacă Vlad Plahotniuc, avînd rolul de „ţintă” a tentativei de omor, a avut vreo tangenţă cu urmărirea penală, şeful PCCOCS ne-a dat un răspuns armativ. „Dînsul a fost audiat recent în calitate de martor de către unul dintre procurorii care lucrează pe acest dosar. Nu ne-a oferit alte informaţii decît cele pe care noi le-am colectat pe parcursul urmăririi penale. Ne-a spus că a aflat despre intenţia persoanelor reţinute în ajunul flagrantului, adică atunci cînd a fost anunţat de către organele de drept despre acţiunile pe care le pregăteau infractorii. În cadrul audierilor el a declarat organului de urmărire penală că nu i-a fost cauzat niciun prejudiciu, respectiv, a refuzat statutul de parte vătămată”, a declarat Nicolae Chitoroagă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?