Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Șase candidați vor lupta pentru funcția de jurist secund al Moldovei la CEDO

29 sep. 2017,, 13:10   Societate
2401 0

Candidații admiși la a doua serie a concursului pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) au susținut proba scrisă.

Șase candidați au promovat-o și sînt admiși la interviu. Astfel, următoarele persoane au fost admise la etapa a II-a a concursului - interviul: Petroman Ludmila, Bologan Dumitriţa, Comerzan Diana, Gurin Marin, Baltă Marin şi Croitor Alexei. Interviul va avea loc la 3 octombrie, cu începere de la ora 9:00, la sediul Ministerului Justiției.

Amintim că Ministerul Justiției a organizat primul concurs la începutul verii, în urma căruia a înaintat 4 candidați pentru cele trei funcții de juriști secunzi. Ulterior, la solicitarea Consiliului Europei (CoE), a fost anunțată o nouă rundă de selecție a candidaților. Finaliștii ambelor concursuri vor trece o probă finală organizată de CoE.

Juriștii delegați vor fi implicați în lucrările Grefei și vor acorda asistență în cazul cererilor adresate împotriva țării noastre. Ei nu vor fi angajați ai CtEDO sau ai Consiliului Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?