X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Orașul în care Festivalul vinului moldovenesc va avea loc în premieră

29 sep. 2017,, 13:40   Societate
2586 0

Mîine, 30 septembrie, în capitala Republicii Belarus, orașul Minsk, va a avea loc în premieră Festivalul vinului moldovenesc, informează NOI.md.

Potrivit presei bieloruse, evenimentul va avea loc în centrul istoric al orașului. Organizatorul sărbătorii este Ambasada Republicii Moldova în Belarus și Comitetul Executiv al orașului Minsk.

Pe toți cei care în această zi vor veni în centrul istoric al orașului îi așteaptă o atmosferă primitoare a satului moldovenesc cu gustări naționale și degustarea vinurilor moldovenești exclusive.

Directorul evenimentului, Vladislava Artiukovskaia, a menționat că în Moldova vinul este ceva mai mult decît un simplu vin. Este un simbol al republicii, care pe harta geografică seamănă cu un strugure. Începînd cu 2002, sub patronajul președintelui Republicii Moldova, în țară este marcată Ziua Națională a Vinului, iar la 20 septembrie curent locuitorii capitalei belaruse se vor familiariza cu această sărbătoare. Totodată, la Minsk, în premieră, va avea loc Festivalul vinului moldovenesc.

În cadrul evenimentului va avea loc o prezentare a primelor zece companii vinicole de frunte din Moldova. Printre ele se numără Vinăria din Vale, Cricova, Lion Gri, Bostavan, Purcari, Asconi, Tomai Vin și altele. Acestea vor aduce soiuri exclusive de vinuri moldovenești, divinuri, șampanie, organizînd o degustare.


În cadrul Festivalului va fi organizat un Club de afaceri pentru proprietarii de restaurante și reprezentanții rețelelor comerciale mari interesați în promovarea alcoolului moldovenesc.

Programul de divertisment interactiv va începe imediat după inaugurarea solemnă a Festivalului, de la ora 13.00. Va fi posibil să se facă selfie-uri cu simbolul Festivalului – Bacchus (sau Dionysos – zeul vinului). Se mai preconizează familiarizarea vizitatorilor cu tradițiile moldovenești, studierea dansurilor tradiționale, nu numai degustarea, dar și inițierea în prepararea patiseriei moldovenești, participarea la ateliere de preparare a bucatelor naționale – învîrtitelor și plăcintelor.

Programul de zi al Festivalului va fi diversificat cu prestanța artiștilor și colectivelor de dans din Moldova. Seara coloritul național va fi diluat cu muzica rock și evoluarea interpreților de muzică ușoară. Și, potrivit tradiției moldovenești, sărbătoarea se va încheia cu o horă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?