X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un gimnziu de la Orhei va acorda despăgubiri unei eleve

28 sep. 2017,, 15:52   Societate
5045 0

Gimnaziul „Mihai Eminescu” din orașul Orhei va achita 12 mii de lei – prejudiciu moral și cheltuieli de judecată într-un caz de violență psihică asupra unei foste eleve, notează NOI.md.

O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Orhei. La începutul anului trecut, mama elevei a pornit un proces de judecată în care a cerut stabilirea violării mai multor drepturi ale copilului său. Reclamanta a declarat că fiica sa a fost supusă mai multor abuzuri de către diriginta clasei. Printre altele, eleva ar fi fost lovită, dar și umilită în fața întregii clase, transmite Radio Orhei.

Direcția Generală Educație Orhei a stabilit că elevei i s-a dat o notă joasă, atunci cînd fata nici nu se afla la școală. Totodată, Serviciul de asistență psihopedagogică Orhei, care a evaluat-o pe elevă timp de o săptămînă, a stabilit că minora avea semne specifice copiilor victime sau martori ai abuzului. Ulterior, eleva s-a transferat la o altă instituție de învățămînt din Orhei.

Mama elevei a cerut prejudiciu moral în mărime de 50 de mii de lei, acoperirea cheluielilor de asistență juridică – 9000 de lei și prejudiciu material – peste 3000 de lei. Instanța a dispus încasarea din contul gimnaziului „Mihail Eminescu” a 8000 lei drept prejudiciu moral și a 4000 – pentru cheltuieli de asistență juridică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?