Radiștii ruși au efectuat exerciții în Transnistria

Radiștii ruși au efectuat exerciții în Transnistria

Grupul Operațional al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova (GOTR RTRM) a încheiat exercițiile tactice și speciale cu subdiviziunea de comunicații.

Conform planului său, din cauza atacului brusc al unui inamic convențional, a apărut pericolul de distrugere a nodului de comunicații. Radiștilor li s-a dat sarcina de a instala la o distanță sigură de zona operațiunilor de luptă convențională un punct mobil de gestiune a unităților subordonate.

După un marș la distanța de 15 km pînă la zona de concentrare specificată radiștii au instalat în cel mai scurt timp un post de control mobil și au asigurat o conexiune stabilă cu ștabul superior și subdiviziunile.

Executarea sarcinilor a fost complicată de acțiunile grupurilor de sabotaj și de recunoaștere ale inamicului imaginar care au încercat să compromită instalarea nodului de comunicații în cîmp. La exercițiile tactice speciale pentru verificarea nivelului de pregătire a specialiștilor în domeniul comunicațiilor au participat aproximativ 50 de militari și peste 20 de unități de echipamente de comunicații.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load