X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova va susține dezvoltarea sistemului regional de securitate energetică

28 sep. 2017,, 14:00   Economie
1930 0

Republica Moldova este interesată în dezvoltarea sistemului regional de securitate energetică, ceea ce va crea condiții favorabile pentru dezvoltarea multifuncțională a economiilor tuturor țărilor din regiune.

Acest fapt a fost menționat de către vicepremierul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, în timp ce a luat cuvîntul la Aspen Energy Summit sub genericul „160 de ani de la înfiinţarea în Ploieşti a primei rafinării moderne din lume” care a avut loc la Ploiești.

În cadrul Summitului, Octavian Calmîc a prezentat opiniile autorităților moldovene pe marginea chestiunii privind extinderea infrastructurii energetice regionale și transregionale, precum și a relatat despre măsurile întreprinse de Guvern pentru asigurarea securității energetice a Moldovei, inclusiv pe calea realizării proiectelor investiționale de interconectare prin România cu sistemul energetic al UE.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a mai menționat că, prin intermediul realizării acestor proiecte de interconectare, în regiune se creează o rețea eficientă de securitate energetică și nu doar pentru toate statele din regiune.

În cadrul Summitului Octavian Calmîc a susținut împreună cu spicherul Parlamentului moldovean, Andrian Candu, o întrevedere cu ministrul Energeticii al Georgiei, Ilia Eloșvili, cu care a discutat subiectul privind cooperarea bilaterală între state.


1238


În cadrul Aspen Energy Summit, organizat la Centrul de afaceri 'Lumina Verde' din Parcul Industrial Ploieşti, sub genericul ”160 de ani de la înfiinţarea în Ploieşti a primei rafinării moderne din lume', vicepremierul Octavian Calmîc a prezentat viziunile autorităților moldovenești asupra problemei de extindere a infrastructurii energetice regionale și trans-regionale, precum și măsurile întreprinse de Guvern pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiționale de conectare, prin România, la sistemul energetic comunitar.

Ministrul Octavian Calmîc a mai menționat că prin realizarea acestor proiecte de interconexiune în regiune se crează o rețea eficientă de securitate energetică și nu doar a pentru toate statele din zonă. ”Republica Moldova este interesată în dezvoltarea acestui sitem de securitate energetică regională, deoarece acesta va crea condiții favoralile pentru dezvoltarea miltifuncțională a economei tuturor țărilor din această regiune”, a accentuat vicepremierul moldovean în cadrul Aspen Energy Summit.

Tot astăzi, ministrul Economiei și Infrastructurii, în cadrul delegației Republicii Moldova la Aspen Energy Summit, condusă de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întâlnit cu ministrul Energiei al Georgiei, Ilia Eloshvili , în cadrul căreia au fost discutate aspectele cooperării bilaterale dintre două state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?