Ce spune Dodon despre scuzele aduse României de Candu

Ce spune Dodon despre scuzele aduse României de Candu

Igor Dodon a reacționat la declarația făcută de ieri spicherul Andrian Candu, prin care și-a prezentat scuzele în fața României pentru „afirmațiile tăioase” ale președintelui, comunică NOI.md.

El a menționat că Candu a greșit destinatarul și că ar fi trebuit să aducă scuze poporului acestei țări, dar nu guvernelor străine.

„Domnul Candu într-adevăr trebuie să-și ceară scuze. Mult și repetat. Dar nu în fața guvernelor străine, ci în fața propriilor cetățeni, pentru dezamăgirile, problemele sociale și ilegalitățile pe care le-au comis guvernările democrate în ultimii ani”, a notat Dodon. 

Totodată, el a precizat că nu a fost niciodată antiromân, dar nici nu va permite promovarea unionismului.

„Cît privește relațiile cu România, noi sîntem două popoare înrudite, dar fiecare cu istoria și țara sa. Niciodată nu am fost și nu voi fi antiromân, dar voi condamna unionismul și voi pleda pentru protejarea statalității Republicii Moldova”, a adăugat el. 

Spicherul Andrian Candu a avut ieri o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului din România, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. În cadrul discuțiilor au fost abordate și declarațiile lui Igor Dodon, pentru care Candu și-a cerut scuze.

”Un președinte care se confruntă cu lipsa competențelor compensează cu declarații tăioase. Reformele și integrarea europeană rămîn prioritatea noastră, iar România - partenerul numărul unu al Republicii Moldova și avocatul nostru în procesul de integrare europeană”, a spus Andrian Candu.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load