X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Interpol a inclus Palestina în lista statelor membre

27 sep. 2017,, 23:30   Externe
3427 0

Palestina a aderat la Interpol în calitate de membru, în ciuda opoziției statului Israel.

„Statul Palestina și Insulele Solomon sunt acum țări membre Interpol”, este mesajul postat pe Twitter de către Interpol, notează Reuters.

Șeful diplomației israeliene a precizat că, în ciuda insistențelor, eforturile de amânare a votului au fost sortite eșecului.

În continuare, Israelul insistă asupra faptului că Palestina nu este un stat și susține că nu este eligibilă pentru aderarea la Interpol. În cadrul înțelegerilor interimare de pace israeliano-palestiniene, Autoritatea Națională Palestiniană a primit o autonomie limitată în Cisiordania și în Fâșia Gaza.


Statul Islamic a revendicat primul sau atac in Israel, la concurenta cu Hamas. O politista a fost ucisa in Ierusalim

“Această victorie a fost posibilă grație poziției ferme a majorității membrilor Interpolului”, a declarat ministrul palestinian de Externe, Riyad Al-Maliki, citează Reuters.

Organizația pentru Eliberarea Palestinei a declarat că peste 75% dintre membrii Interpol au votat pentru a i se acorda calitatea de membru.

“Prin intermediul acestei ocazii pline de bucurie, statul palestinian își reiterează angajamentul de a-și susține obligațiile și de a contribui la combaterea criminalității și la promovarea statului de drept”, a adăugat Maliki.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?