Europa va primi 50 mii de refugiaţi în următorii doi ani

Europa va primi 50 mii de refugiaţi în următorii doi ani

Comisia Europeană a fixat obiectivul ca Uniunea Europeană să primească ”cel puțin 50 mii de refugiați în doi ani direct din țările Africii, Orientului Mijlociu și Turcia, relatează AFP, conform news.ro.

 

Executivul european “recomandă un nou program de reinstalare pentru a aduce în Europa cel puţin 50 mii dintre cele mai vulnerabile persoane, care au nevoie de protecţie internaţională în următorii doi ani”, a anunţat CE într-un comunicat. Un buget de 500 de milioane de euro a fost “pus de-o parte” pentru a susţine statele membre care să accepte să primească refugiaţi. Asistenţa financiară este de 10.000 de euro de persoană.

“O atenţia sporită ar trebui să fie acordată reinstalării” persoanelor din “Libia, Egipt, Niger, Sudan, Ciad şi Etiopia”, a subliniat Comisia, încurajînd ţările europene să continue transferurile din Turcia şi Orientul Mijlociu.

Această nouă direcţie a fost fixată de Bruxelles în aceeaşi zi în care expiră programul de “relocalizare” a solicitanţilor de azil din Italia şi Grecia.

Acest program a permis repartizarea a aproximativ 29.000 de persoane, în decurs de doi ani, în statele membre UE, în condiţiile în care obiectivul iniţial era de 160.000.

Însă, spre deosebire de cote de migranţi care au fost decise de statele membre UE cu un vot majoritar, cu preţul unor controverse aprinse, transferurile state terţe decise miercuri de Comisie sunt la alegerea statelor membre.

Bruxelles-ul nu poate să le ceară decît să ofere locuri de primire.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load