Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cetățenia Moldovei în schimbul investițiilor. Ce prevede regulamentul aprobat

27 sep. 2017,, 16:30   Societate
4687 4

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la dobîndirea cetățeniei prin investiție, informează NOI.md.

Documentul prevede că valoarea minimă a contribuției nerambursabile la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă constituie echivalentul a 100 de mii de euro, iar valoarea minimă a investiției, în cel puțin unul dintre domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldova, constituie echivalentul a 250 de mii de euro.

Contribuția la Fondul de investiții publice se varsă în monedă națională, euro, franci elvețieni sau dolari, la contul bancar al Instituției publice „Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova”. Regulamentul mai prevede că investiția în domeniile de dezvoltare strategică se efectuează în baza unui plan de investiții pentru o perioadă de cel puțin 60 de luni.

Regulamentului mai stipulează că o comisie specială va verifica buna reputație economică și financiară a cetățeanului străin sau apatridului, va examina dosarele depuse pentru obținerea cetățeniei. Comisia va decide dacă solicitantul de cetățenie întrunește condițiile care se impun, cu prezentarea recomandării respective președintelui Republicii Moldova.

Modificările propuse la Legea cetățeniei prevăd că cetățenia Republicii Moldova poate fi acordată la cerere cetățeanului străin care cunoaște și respectă prevederile Constituției, are o bună reputație economică, nu prezintă pericol sau risc pentru ordinea publică și securitatea statului, varsă contribuția la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă sau menține pentru o perioadă de 60 de luni investiții în cel puțin unul dintre domeniile de dezvoltare strategică ale Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?