X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce beneficii pentru sănătate are zeama de varză

2 oct. 2017,, 05:00   Societate
4328 1

Toată lumea cunoaște cît de eficientă este zeama de varză pentru a trata mahmureala, însă puține persoane știu că aceasta are și alte proprietăți terapeutice, care ajută organismul să funcționeze perfect, mai ales în perioadele reci din timpul anului.

După o noapte de pomină, o cană cu zeamă de varză reprezintă cel mai bun remediu pentru a alunga durerile puternice de cap și senzația de vomă. Substanțele existente în zeama de varză au capacitatea de a restabili echilibrul organismului și de a-l hidrata.

Varza este una dintre legumele recomandate frecvent de nutriționiști, aceasta fiind bogată în fibre, acid folic și vitamina C. În momentul în care este pusă la murat, aceasta capătă noi proprietăți terapeutice, compoziția ei fiind îmbunătățită. Astfel, zeama de varză murată conține o cantitate mult mai mare de vitamina C, ceea ce o transformă în aliatul de nădejde al sistemului imunitar puternic. În plus, fiind o sursă de magneziu, vitamina B12, postasiu, fier, iod, săruri minerale și antioxidanți, aceasta este recomandată de medici pentru tratarea mai multor afecțiuni.

Zeama de varză combate constipația și datorită vitaminei U pe care o conține, aceasta este considerată un tratament pentru vindecare bolilor de stomac, în special pentru diferitele tipuri de ulcer. În plus, această băutură este recomandată și în timpul dietelor, avînd capacitatea de a reduce pofta de mâncare, favorizînd pierderea în greutate.


De asemenea, zeama de varză este recomandată și celor care au tensiunea foarte scăzută, aceasta stimulând circulația sîngelui. Un rol foarte important îl are și în buna funcționare a creierului, studiile arătând că un consum regulat de zeamă de varză poate preveni apariția pierderilor de memorie, asociate cu înaintarea în vârstă.

Având o sumedenie de proprietăți terapeutice, zeama de varză poate reprezenta baza unei diete de detoxifiere, eliminînd toxinele din organism și prevenind apariția infecțiilor respiratorii, bolilor de stomac și afecțiunilor cerebrale, în special boala Alzheimer. Pe lîngă aceste beneficii pentru sănătate, zeama de varză reprezintă și un truc de frumusețe foarte eficient, împiedicînd îmbătrânirea pielii și oferindu-i acesteia luminozitate și strălucire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?