Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Filip: ONG-urile trebuie să participe la elaborarea politicilor

26 sep. 2017,, 18:20   Politică
3099 5

Prim-ministrul Pavel Filip a propus ca instituţiilor publice să le fie acordate mijloace suplimentare pentru extinderea colaborării cu organizaţiile nonguvernamentale (ONG).

O declaraţie în acest sens el a făcut marţi, în cadrul unui briefing, după şedinţa săptămînală a conducerii Partidului Democrat, al cărui prim-vicepreşedinte este el.

Potrivit lui, "multe ONG-uri se ocupă de politică în loc să se ocupe de monitorizarea şi evaluarea politicilor pe care le elaborează statul".

„Aş vrea ca ONG-urile să fie mai aproape de instituţiile publice de ministere şi de agenţiile de stat. Organizaţiile neguvernamentale ar trebui să devină parte a procesului de elaborare a politicilor, nu numai la etapa de monitorizare, ci şi în primele etape de elaborare a documentelor", a spus prim-ministrul.

Potrivit lui Filip, bugetul suplimentar va permite instituţiilor să organizeze concursuri pentru selectarea ONG-urilor care vor participa la elaborarea politicilor departamentale.

Premierul a menţionat că, pe lîngă extinderea cooperării, este necesar să fie eliminate barierele birocratice pentru ONG-uri. El a propus reducerea termenului de înregistrare a organizaţiilor obşteşti de la 30 la 10 zile, prelungirea valabilităţii documentelor pentru înregistrarea sau modificarea ONG-urilor de la 30 la 90 de zile, precum şi aplicarea altor măsuri.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?