X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La Chișinău a fost inaugurată Ambasada Republicii Slovace (VIDEO)

8 iul. 2013,, 15:14   Societate
4990 0
Foto: noi.md
La Chişinău a fost deschisă astăzi Ambasada Republicii Slovace. Evenimentul a fost marcat de prezența ministrului de externe slovac, Miroslav Lajčák și omologul său, Natalia Gherman, transmite NOI.md.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Natalia Gherman, a subliniat în cadrul ceremoniei că deschiderea unei reprezentanțe a Slovaciei la Chișinău va oferi R. Moldova asistență informațională privind parcursul european. ”Experiența Slovaciei privind integrarea europeană în mod special, dar și cea de efectuare a reformelor europene are o semnificație deosebită pentru noi. Slovacia este gata să împărtășească aceasta experiența cu R. Moldova”, a declarat oficialul din Moldova.

Ministrul de externe al R. Slovace, Miroslav Lajčák, a ținut să specifice că Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană va apropia și mai mult R. Moldova de UE. ”Este o mare realizare a R. Moldova. Acest Acord va impune niște sarcini noi atît pentru administrație, cît și pentru comunitatea de afaceri. Noi dorim să vă oferim experiența noastră în acest domeniu pentru a vă ajuta să îmbunătățiți mediul de afaceri și să atrageți noi investiții. Astfel, vom putea să aprofundăm și relațiile noastre economice”, a subliniat oficialul slovac.

Ambasada Republicii Slovace la Chișinău nu va putea oferi vize cetățenilor R. Moldova care doresc să viziteze Slovacia. Aceștia vor continua să-și ridice vizele la Centrul comun de vize de la Ambasada Ungariei la Chișinău pînă cînd R. Moldova nu va semna cu UE Acordul de liberă circulație a persoanelor.

Deocamdată, Republica Slovacă nu a numit un ambasador la Chișinău.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?