X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Procurorii au reţinut doi tineri suspectaţi de falsificarea vizei SUA

26 sep. 2017,, 14:20   Societate
1774 0

Pe 15 august, o cetăţeană a Republicii Moldova, de 27 de ani, a încercat să plece din ţară ca să ajungă în Italia.

La controlul de frontieră persoana s-a legitimat în baza unui paşaport moldovenesc, iar în urma verificării inspectorul de frontieră a observat că viza SUA nu corespundea standardelor legale, existînd suspiciuni cu privire la veridicitatea acesteia.

După o cercetare minuţioasă a documentului, au fost confirmate bănuielile poliţistului de frontieră – viza SUA era falsă. Mai mult, falsul depistat a fost confirmat şi de către reprezentanţii Ambasadei SUA în Moldova, care s-au implicat activ cu suportul necesar în cercetarea cazului.

În cadrul audierii, tînăra a declarat că nu ştie nimic despre cele descoperite, afirmînd că i-a perfectat viza un conaţional stabilit în SUA şi pe care îl cunoştea de pe reţelele de socializare.

Au fost iniţiate un şir de măsuri speciale de investigaţii şi multiple acţiuni de urmărire penală. Astfel, au fost identificate trei persoane implicate în falsificarea vizei SUA, iar doi dintre tineri au fost arestaţi pentru 20 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă de la 3 la 5 ani de închisoare pentru organizarea migraţiei ilegale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?