Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Miniștrii au fost convocați într-o ședință de urgență cu UȘILE ÎNCHISE

8 iul. 2013,, 14:09   Politică
3237 3
Foto: jurnal.md
Membrii cabinetului de miniștri s-au întrunit în regim de urgenţă într-o ședință de Guvern, fără prezența jurnaliștilor și fără ca aceasta să fie transmisă live. După cum informează serviciul de presă al instituției, în cadrul ședinței au fost aprobate mai multe hotărîri de Guvern care trebuie trimise legislativului spre adoptare pînă la încheierea sesiunii primăvară-vară, care va avea loc săptămîna aceasta.

Astfel, a fost aprobat proiectul unei hotărîri cu privire la inițierea negocierilor și finanțarea Proiectului ”Îmbunătățirea serviciilor medicale în Spitalului Clinic Republican din Moldova – faza II”. Aplicarea proiectului ar permite ca la finele lunii august curent, noul bloc chirurgical al Spitalului Clinic Republican să fie dat în exploatare cu săli de operații dotate cu utilaje moderne şi dispozitive medicale de ultimă generație.

O altă hotărîre ţine de ratificarea Acordului de grant, prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, în vederea realizării Proiectului ”Utilizarea Eficientă a Combustibilului solid din Biomasă”. Proiectul îşi propune să promoveze sistemele de încălzire cu produse de biomasă în vederea îmbunătățirii oportunităților de educație pentru copiii din zonele rurale, promovării transformării energiei regenerabile, a îmbunătățirii eficienței energetice, precum și reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Anterior, Guvernul a avizat un proiect de lege care prevede interzicerea transmiterii ședințelor de Guvern în direct.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?