Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Suma de bani oferită Moldovei de Japonia pentru dezvoltarea agriculturii

25 sep. 2017,, 10:50   Economie
2442 0

Japonia va oferi Moldovei circa 4,8 milioane de dolari pentru dezvoltarea agriculturii conservative în ţara noastră.

În ansamblu, cu suportul Guvernului Japoniei în Moldova se implementează patru proiecte în domeniul agriculturii în valoare totală de 65 mil. dolari.

Acest subiect a fost abordat în cadrul întrevederii ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, cu Masanobu Yoshii, ambasadorul Japoniei în ţara noastră, comunică NOI.md.

Vasile Bîtca și-a exprimat recunoștința pentru suportul oferit Moldovei și a reiterat disponibilitatea de a colabora în vederea dezvoltării agriculturii din Moldova, implementării unor proiecte concrete pentru agricultorii moldoveni, pentru dezvoltarea regiunilor țării.

El a menţionat că inițierea anul curent cu suportul Japoniei a proiectului de dezvoltare al agriculturii conservative și de dezvoltare a unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Moldova are o importanță deosebită pentru ţara noastră.

La rîndul său, ambasadorul nipon a menționat că investitorii japonezi ar dori să dezvolte în continuare colaborarea cu Moldova, în special în domeniile agricultură și sănătate.

Potrivit spuselor lui, în cadrul acestui proiect de dezvoltare a agriculturii conservative, Moldovei i se vor oferi circa 4,8 mil. dolari. Cu aceste mijloace vor fi procurate şi livrate 106 tractoare. „De asemenea, sîntem dispuși să oferim sprijin pentru fermierii din țara dumneavoastră și ne dorim să sporim importul de grîu și vinuri din Moldova, întrucît oamenii de afaceri din Japonia au un interes deosebit pentru vinurile moldoveneşti. În acest sens intenționăm să inițiem proiecte comune”, a menționat diplomatul nipon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?