Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O bătrînă de 111 ani dezvăluie secretul longevității

23 sep. 2017,, 00:30   Externe
4014 1

Una dintre cele mai bătrîne persoane din Marea Britanie tocmai a împlinit vîrsta de 111 de ani, iar ea pretinde că își datorează longevitatea unui pahar de whisky pe care îl bea în fiecare seară, sctie The Mirror.

Grace Jones, care a împlinit recent 111 ani, spune că nu se simte diferit față de cum era cînd avea 21 de ani. De asemene,a ea mărturisește că secretul său constă în faptul că de peste 60 de ani, ea bea câte un pahar de whisky în fiecare seară înainte de a se băga la culcare.

Ce fel de whiskey preferă Grace? Ei bine, de obicei bea Teacher’s Highland Cream, care a început să fie produs în 1884, cu doar 22 de ani înainte ca ea să se nască, dar ocazional se bucură de cîte un pahar de Famous Grouse.

Dar fiica sa, Dierdre, care se apropie de ea însăși de 80 de ani, a spus despre mama ei că: „Este o persoană foarte pozitivă și nu pare să-și facă griji pentru nimic. Este, de asemenea, foarte plină de viață și interesată de tot și de toată lumea. Îi plăcea să se miște. Este genul de persoană care nu poate înțelege de ce ar vrea cineva să trăiască o viața liniștită”.


Grace s-a născut în Liverpool în 1906. Ea a fost în viață cînd Titanicul s-a scufundat și avea 12 ani cnd s-a terminat primul Război Mondial. În prezent, este a șasea cea mai bătrână persoană din Marea Britanie, cea mai vârstnică fiind Bessie Cam din Rotherham, care are 113 ani.

De-a lungul vieții sale, Grace a fost martoda obținerii dreptului de vot al femeilor, a trăit sub cinci monarhi britanici, două războaie mondiale și s-a mutat în 27 de locuințe. Ea a spus, însă, că punctul culminant al vieții ei (pînă acum) a fost căsnicia fericită cu Leonard, care a lăsat-o văduvă în 1986.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?