Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova, în Top 20 de piețe promițătoare pentru exportul ucrainean

23 sep. 2017,, 11:00   Economie
3358 1

Conform concluziilor specialiștilor proiectului „Strategia de export”, Moldova face parte din Top-20 de piețe promițătoare pentru exportul ucrainean, notează NOI.md.

Afirmația aparține viceministrului Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina – reprezentantul comercial al Ucrainei, Natalia Mîkolscaia, și a fost făcută în cadrul ședinței XIV-a a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru problemele colaborării comercial-economice, care a avut loc la Odessa în această săptămînă. Părțile au discutat despre intensificarea colaborării comercial-economice a celor două state.

Copreședintele Comisiei Stepan Cubiv, viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina, a menționat că schimbul de mărfuri dintre Moldova și Ucraina în semestrul I al anului 2017, comparativ cu aceeași perioadă din 2016, a sporit cu cca 35%, fapt ce demonstrează intențiile și potențialul de dezvoltare a oportunităților comune.

Ministrul adjunct al dezvoltării economice și a comerțului din Ucraina – Reprezentantul comercial al Ucrainei Natalia Mîkolscaia a mai subliniat, că aplicarea regulilor preferențiale de origine ale Convenției Pan-Euro-Med va deveni un aport considerabil în dezvoltarea ulterioară a relațiilor comerciale bilaterale ale Moldovei și Ucrainei. „Desigur, după încheierea procedurii de aderare a Ucrainei la acest instrument important de colaborare regională”, a adăugat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?