X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cîte 25 de mii de lei pentru profesorii de informatică din şcolile rurale

22 sep. 2017,, 12:20   Societate
2334 0

Profesorii de informatică din şcolile rurale pot beneficia de cîte 25 de mii de lei şi un laptop din partea Centrului de Informaţii Universitare şi companiei "Orange Moldova" în cadrul programului "Burse de excelenţă pentru profesorii în IT".


Surse din cadrul Centrului au relatat că juriul va selecta 25 de profesori.

"Proiectul are drept scop susţinerea tinerilor profesori de informatică care activează în instituţiile rurale din Moldova, unde se înregistrează o lipsă mai acută de cadre didactice. Vrem ca şi acolo informatica să fie predată la un nivel înalt. Ne propunem să promovăm angajarea tinerilor profesori de informatică în instituţii de învăţămînt rurale din Moldova şi să creăm condiţii favorabile pentru activitatea lor", a spus coordonatoarea de programe, Olga Rusu.

Potrivit ei, la concursul de burse pot participa profesorii de informatică cu vîrsta de pînă la 35 de ani.

„Candidaţii trebuie să trimită o scrisoare de motivare, în care să fie expuse argumentele care au determinat alegerea făcută în favoarea angajării în calitate de profesor la o instituţie de învăţămînt rurală. De asemenea, ei trebuie să fie cetăţeni şi rezidenţi ai Moldovei şi să fie absolvenţi ai instituţiilor universitare din RM", a menţionat ea.

Concursul de burse este susţinut de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Dosarele de participare pot fi depuse pînă la 25 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?