X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O delegație MAI participă la o importantă reuniune ministerială la Sibiu

21 sep. 2017,, 15:20   Societate
2715 0

Angajați ai Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații participă, în perioada 18-22 septembrie 2017, la cea de-a XIV Reuniune a șefilor structurilor de combatere a criminalității organizate din Sud-Estul Europei, desfășurată în or. Sibiu, România, relatează NOI.md.

Evenimentul reunește șefii structurilor de combatere a criminalității organizate din statele membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne din România, SUA, Republica Moldova, Arabia Saudită, Serbia, Turcia, Ucraina, Spania, Germania, Franța, Olanda, Bulgaria, Italia și Japonia. Totodată, la reuniune sînt prezenți și oficiali ai Fundației Hanns Seidel, SELEC, Consiliului Europei, Europolului, Interpolului, reprezentanți ai Ministerului Public din România, atașați de interne și ofițeri de legătură ai polițiilor străine acreditați în România.

Scopul esențial al evenimentului este dezbaterea subiectelor privind identificarea, investigarea și reducerea evoluției amenințărilor crimei organizate transnaționale.

La fel, sînt preconizate întîlniri multilaterale între delegațiile participante, în scopul schimbului de informații și de cele mai bune practici în domeniul prevenirii și combaterii criminalității organizate cu caracter transnațional.

Astfel, reprezentanții FBI și experții în domeniu au prezentat noile trenduri ale criminalității organizate și cele mai bune practici în vederea documentării crimei transnaționale în regiunea de Sud-Est a Europei, combaterea marilor grupări criminale organizate, combaterea traficului de droguri și narco-terorismului, combaterea spălării banilor și folosirea profiturilor provenite din infracțiuni, combaterea traficului de persoane, tendințele și provocările criminalității informatice (investigațiile Darknet, Skim Milk, moneda virtuală etc.), combaterea terorismului și instituirea unui mecanism viabil de colaborare dintre structurile de aplicare a legii din regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?