Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova și Turcia vor semna o serie de documente strategice

21 sep. 2017,, 13:40   Economie
3241 2

Moldova și Turcia vor semna o serie de documente strategice care vor contribui la consolidarea relațiilor bilaterale.

Vorbim aici despre Declaraţia Comună referitor la instituirea Consiliului de Cooperare Strategică la nivel înalt și despre Acordul bilateral privind circulaţia cetăţenilor ambelor state în baza pașapoartelor, relatează Noi.md.

Disponibilitatea de a semna aceste documente a fost exprimată în cadrul reuniunii primului ministru al Republicii Moldova,Pavel Filip, cu preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, desfășurateîn contextul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU la New York.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului RM, în cadrul dialogului părțile au discutat devoltarea atît a relațiilor moldo-turcești, cît și perspectivele cooperării bilaterale.


Interlocutorii au apreciat înalt dialogul bilateral, fapt confirmat de vizitele la nivel înalt.

În mod special,premierul a remarcat realizarea proiectelor care contribuie la modernizarea infrastructurii şi la creşterea bunăstării populaţiei din UTA Găgăuzia, precizînd că această regiune reprezintă o „punte de legătură şi de prietenie” între Moldova și Turcia.

Oficialii au menționat, de asemenea, intensificarea relațiilor economice şi a schimburilor comerciale bilaterale, pronunțîndu-se pentru dezvoltarea în continuare a acestora. În acest sens, părțile au remarcat importanța Acordului de liber schimb dintre Moldova şi Turcia, precum și oportunitatea continuării discuțiilor pe platforma Comisiei mixte interguvernamentale moldo-turce pentru colaborare comercial-economică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?