Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Alimentele care îți curăță arterele

25 mar. 2023,, 20:30   Externe
2275 0

Consumă-le cît mai des pentru a-ți păstra inima sănătoasă

Din cauza unui nivel ridicat al colesterolului, arterele ajung să se înfunde, ceea ce face ca circulația sângelui să se facă cu dificultate, iar problemele cardiace să pună sănătatea în pericol.

Pe lîngă faptul că afectează buna funcționare a inimii, arterele înfundate pot afecta inclusiv activitatea creierului și de aici pot să apară o serie de afecțiuni foarte grave. Pentru că sîngele nu mai ajunge la timp la organe, acestea nu se mai oxigenează și există riscul să cedeze.

Astfel, te poți confrunta cu angina pectrorală, oboseala cronică, senzația de amorțeală și căderea părului. Pentru a elimina grăsimea depusă la nivelul arterelor și colesterolul, poți introduce în dieta ta zilnică mai multe alimente, care au o serie de beneficii pentru organism, potrivit fitnessandhealthyworld.com.

1. Usturoiul


Usturoiul este folosit în tratarea foarte multor afecțiuni, iar consumul regulat poate preveni infarctul miocardic. Pe lîngă faptul că îți curăță arterele și luptă împotriva colesterolului, usturoiul îți întărește și sistemul imunitar, acesta fiind un motiv în plus să îl introduci în alimentația ta.

2. Somonul

Somonul este bogat în Omega 3, substanță esențială pentru o bună funcționare a inimii. Consumat periodic, somonul va desfunda vasele de sânge și va elimina cheagurile formate la nivelul arterelor.

3. Afinele

Nu numai că sunt gustoase, însă afinele pot face minuni pentru organismul tău. Ele sunt bogate în antioxidanți, reglează tensiunea arterială și îți protejează inima. Aceste fructe de pădure conțin antocianidine, substanțe care împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge.

4. Migdalele

În compoziția migdalelor se găsește acidul folic, iar pe lîngă acest compus, acestea sunt bogate și în calciu, vitamina E, fier, potasiu și fosfor. Datorită compoziției lor, migdalele reprezintă o gustare sănătoasă, perfectă pentru cei care își doresc să slăbească și să aibă o inimă sănătoasă. În plus, ele mențin tensiunea arterială în limitele normale și împiedică acumularea de colesterol.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?