X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputaţii, îndemnați să adopte legile respinse de preşedinte

20 sep. 2017,, 18:40   Politică
3128 2

Comisiile parlamentare le-au recomandat din nou deputaţilor să adopte legile respinse de preşedinte. Legile vor fi examinate joi într-o şedinţă specială a Parlamentului.


Comisia pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică a examinat Legea privind combaterea terorismului şi remarcile preşedintelui, însă acestea au fost susţinute doar parţial.

În opinia şefului statului, preşedintele este cel care ar trebui să coordoneze întregul proces de combatere a terorismului. El a fost indignat de faptul că legea prevede transferul acestor competenţe către spicherul Parlamentului.

Preşedintele Comisiei, Roman Boţan, a remarcat în cadrul şedinţei că Serviciul de Informaţii şi Securitate, care se ocupă de lupta împotriva terorismului, se află sub control parlamentar, de aceea spicherul trebuie să coordoneze întregul proces.

A doua remarcă a preşedintelui ţine de greşelile din textul documentului, unde sînt indicate vechile nume ale ministerelor. Membrii Comisiei au susţinut cea de-a doua remarcă a preşedintelui.

La şedinţa Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, deputaţii au sprijinit în mod repetat Legea privind energetica în redacţia actuală. Preşedintele a venit cu ideea introducerii unui prag salarial pentru angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?