X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Uraganul Maria a făcut o primă victimă, în Guadalupe

20 sep. 2017,, 19:00   Externe
2580 0

Furtuna se îndreptă spre Insulele Virgine şi Puerto Rico

O persoană a murit în Guadalupe, din cauza uraganului Maria, iar insula Dominica a fost devastată. Furtuna se îndreaptă acum spre Insulele Virgine și Puerto Rico, potrivit Reuters.

La nord de Dominica, micul teritoriu francez Guadalupe pare să fi fost lovit greu. Prefectura din Guadalupte a anunţat că o persoană a fost omorîtă de un copac care a căzut şi că cel puţin două personae sînt dispărute în urma unui naufragiu. Mai multe acoperişuri au fost smulse, iar drumuri au fost blocate de copaci căzuţi. Optzeci de mii de locuinţe nu au curent electric, iar zonele de coastă din sud sînt inundate.

Maria, un uragan de categorie 5, pe scara cu cinci nivele Saffir-Simpson, se afla în estul Caraibelor, la aproximativ 190 de kilometri sud-est de St Croix, în Insulele Virgine americane. Furtuna este însoţită de vînt cu viteza de pînă la 280 de kilometri pe oră, potrivit Centrului Naţional pentru Uragan din SUA. Uraganul „potenţial catastrofal” ar urma să ajungă în Puerto Rico miercuri. Este prea devreme pentru a stabili dacă va ameninţa zona continentală a SUA, în deplasarea sa către nord.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?