Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Europarlamentar: Probabil nu există șanse ca R.Moldova sa semneze orice acord cu UE

5 iul. 2013,, 12:39   Politică
12132 4
Foto: timpul.md
Sper că încă va fi posibil pentru Moldova să parafeze Acordul de asociere cu UE la summitul de la Vilnius, chiar dacă s-a pierdut mult timp. Declarația a fost făcută de către europarlamentarul britanic liberal-democrat Graham Watson în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Oficialul susține că în prezent negociatorii lucrează contracronometru pentru a salva situația, relatează NOI.md.

„Mi-e teama că nu există șanse de a semna orice acord. Aceasta se va întîmpla, cel mai curînd, în primăvara anului 2014. Mult mai posibil, în vara 2014. Este extrem de important ca noul guvern să aplice toate documentele semnate și să convingă UE că este capabil să controleze corupția și să lucreze pentru creșterea independenței justiției”, a spus oficialul.

Europarlamentarul a făcut și unele precizări în legătură cu zvonurile apărute în presă precum că ar fi refuzat să se întîlnească cu reformatorul liberal Ion Hadârcă.

“Nu îmi dau seama de unde a apărut povestea asta. Trebuie să spun, în primul rînd, că l-am întîlnit pe domnul Hadârcă. S-a întîmplat la reuniunea Comitetului Parlamentar, la care el a fost prezent. Și, de fapt, ne-am întîlnit și cu alte ocazii înainte de asta. Nu mi-a solicitat o intîlnire bilaterală, prin urmare, nu am avut nimic de refuzat. Am relații bune cu parlamentarii moldoveni din toate partidele”, a spus Graham Watson.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?