X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

CNA a lansat o nouă campanie de informare (VIDEO)

20 sep. 2017,, 12:32   Societate
2154 0

CNA, cu susținerea PNUD și Guvernului Norvegiei, lansează campania națională de informare și sensibilizare publică „Integritatea este libertate”, notează NOI.md.

Campania este inspirată de prevederile Legii integrității şi de noua Strategie naţională de integritate şi anticorupţie pentru anii 2017-2020, votată de Parlament pe 30 martie 2017. Noile reglementări au introdus pentru prima dată noţiunile „integritate politică”, „integritate instituţională” şi „integritate în sectorul privat”, unificînd la nivel naţional politicile de integritate şi anticorupţie în aceste sectoare.

„Scopul noii strategii recent adoptate de Parlament este integritate în loc de corupţie. Pentru realizarea acestui deziderat strategic al ţării este esențial ca fiecare dintre noi, cetăţenii Republicii Moldova, să începem să gîndim altfel,” a declarat Cristina Țărnă, vicedirector al Centrului Național Anticorupție.

Campania se bazează pe un spot şi o serie de filmuleţe, cu o durată de la 3 pînă la 6 minute, sub forma unor „lecții de integritate” ţinute la tablă de către actorul Boris Cremene. Fiecare lecţie porneşte de la exemple bazate pe percepţia şi mentalitatea oamenilor de rînd, în urma cărora devine clar de ce multe realităţi ale Republicii Moldova nu trebuie tolerate de cetăţeni, care sînt regulile aplicabile în asemenea situaţii şi la ce comportament trebuie să se aştepte atunci cînd interacţionează cu instituţiile statului.


CNA preconizează diseminarea ulterioară a „lecţiilor de integritate” sub forma de benzi desenate în cadrul instituţiilor de învaţamînt şcolar şi universitar.

Produsele campaniei vor fi lansate treptat şi vor putea fi accesate pe paginile de Youtube şi Facebook, dar şi dînd click pe bannerul campaniei „Integritatea este libertate” pe paginile web ale autorităţilor publice care au acceptat parteneriatul cu CNA în această campanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?