X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Boala fără leac care presupune durere constantă toată viața

21 mai. 2018,, 02:31   Externe
13171 2

O tînără de 29 de ani din Marea Britanie a povestit suferințele prin care trece zi de zi, ea confruntîndu-se cu dureri constante de mușchi.

Ea suferă de o boală fără leac care se poate manifesta în multe feluri. Este boala de care tocmai a anunţat că suferă şi celebra artistă Lady Gaga.

Alison Morton avea 25 de ani cînd a început să aibă dureri de mușchi și articulații. Deși, medicii i-au scos vezica biliară, simptomele ei nu s-au îmbunătățit și a fost ulterior diagnosticată cu fibromialgie, o boală resimțită în tot corpul deoarece este afectat sistemul muscular, relatează BBC.

De patru ani, femeia trăiește cu oboseală și durere constantă. „Atunci cînd esti diagnosticat, te gîndești că se poate face ceva să-ți amelioreze starea. Dar din păcate boala nu are leac”, afirmă tînăra. „Efectiv pune stăpînire pe corpul meu și nu o pot controla”, adaugă Alison.

Oamenii care suferă de această afecțiune spun că se simte de parcă mușchii sînt „trași” sau suprasolicitați. Bolnavii resimt și spasme musculare sau arsuri.


Tînăra spune că este o boală invizibilă, astfel încît cei din jur nu realizează că ceva ar fi în neregulă cu ea. „Întreg sistemul nervos central este afectat, dar e greu să vezi asta și e greu de explicat”, afirmă Alison.

„Încă sînt medici care nu cred că această afecțiune e reală”, adaugă ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?