Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vor renunța la automobile în favoarea bicicletelor

19 sep. 2017,, 12:50   Societate
2686 0

În contextul marcării Săptămînii Europene a Mobilității, specialiștii și activiștii de mediu îndeamnă locuitorii orașelor să renunțe la automobilele personale, notează NOI.md.

Totodată, aceștea îi îndeamnă să opteze în favoarea bicicletelor, a transportului public, sau a mersului pe jos.

Acțiunile din cadrul Săptămînii Europene a Mobilității se vor desfășura în perioada 16-22 septembrie.

Tema anului 2017 - „O mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă” - promovează soluțiile de mobilitate partajată și beneficiile utilizării mijloacelor de transport mai puțin poluante”.

Scopul campaniei constă în promovarea formelor alternative de transport ecologic, ajutînd astfel la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţînd pentru o săptămînă sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atît mediului, cît şi sănătăţii populației. Acţiunile campaniei sînt orientate spre informarea cetățenilor, care sînt încurajaţi ca în loc să se urce la volanul maşinii să aleagă varianta transportului public, a bicicletei sau a mersului pe jos.


Săptămîna Europeană a Mobilității culminează cu Ziua fără autoturisme, în cadrul căreia orașele rezervă una sau mai multe zone, timp de o zi, exclusiv pentru pietoni, bicicliști și transportul public.

De la introducerea sa, în 2002, impactul Săptămînii mobilităţii a cunoscut o creştere continuă a numărului oraşelor participante, atît în Europa cît şi în lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?