X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Expert: Moldova are nevoie de o strategie de reintegrare a țării

19 sep. 2017,, 13:10   Politică
4190 4

„Fără soluţionarea conflictului transnistrean, integrarea Republicii Moldova în UE este imposibilă", consideră directorul de programe al Institutului de Politici Publice, politologul Oazu Nantoi.


El a declarat luni, în cadrul unei mese rotunde, că "pînă cînd Moldova nu încheia procesul reintegrării statului, a vorbi despre posibila integrare în UE este o demagogie".

„Nimeni nu are nevoie de o ţară, care nu-şi poate controla propriul teritoriu", a subliniat Nantoi.

Potrivit lui, "cetăţenii republicii nu înţeleg toată complexitatea problemei cu privire la aflarea armatei ruse pe teritoriul Moldovei".

Directorul Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul", Igor Munteanu, a accentuat că "fără eliminarea armatei ruse de pe malul stîng al Nistrului procesul de reintegrare nu va avea loc niciodată".

„Conflictul transnistrean deja nu poate fi numit unul îngheţat, acesta se dezvoltă activ. Faptul dat a fost demonstrat prin intermediul instruirilor comune ruso-transnistrene, care de la începutul anului s-au desfăşurat deja de 15 ori. Pentru o eficientă rezolvare a conflictului transnistrean, autorităţile şi societatea civilă a Moldovei trebuie să aibă o poziţie unică în acest sens", consideră el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?