X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Va fi creată o platformă de monitorizare şi control al fraudei bancare

19 sep. 2017,, 10:30   Politică
4140 3

Guvernarea își propune să lanseze o platformă interinstituțională pentru monitorizarea și controlul asupra statutului investigației fraudei bancare și recuperarea activelor fraudate, atît la nivel naţional, cît şi internațional (Kroll).

Toate acestea se efectuează în contextul realizării acțiunii prevăzute în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare, semnată de Guvern şi Parlament pe 5 iulie curent. Acest subiect a fost discutat în cadrul ședinței de luni convocate la Guvern, la care au participat atît prim-ministrul Pavel Filip, cît și președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Platforma interinstituțională va fi creată în baza Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, din care urmează să facă parte Parlamentul, Guvernul, Banca Națională a Moldovei, Procuratura Generală, Centrul Naţional Anticorupţie, Comisia Națională a Pieței Financiare, dar şi alte instituţii, care vor colabora în vederea gestionării eficiente a consecințelor fraudei bancare, precum şi a recuperării activelor, atît pe intern, cît și pe extern.

Lichidatorii celor trei bănci aflate în proces de lichidare au prezentat informații privind recuperarea activelor şi dificultățile pe care le întîmpină în acest proces, inclusiv litigiile aflate în instanțele de judecată. Totodată, conducătorii organelor de drept au comunicat despre progresele înregistrate în investigațiile efectuate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?