Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cinci școli-internat din țară vor fi închise

18 sep. 2017,, 17:30   Societate
4182 0

Ministerul Educației a aprobat un proiect de hotărîre privind lichidarea a cinci școli de tip internat pentru copii orfani din țară, informează NOI.md.

Este vorba despre două școli de tip internat pentru copii orfani din orașele Leova și Orhei și trei școli internat auxiliare din satul Sărata Galbenă, raionul Hîncești, din orașul Rezina și din satul Crihana Veche, raionul Cahul.

Autoritățile argumentează necesitatea închiderii acestor școli prin faptul că nu mai sînt copii care să le frecventeze. Potrivit lor, toți elevii au fost integrați în instituțiile de învățămînt general sau profesional, unii dintre ai s-au reîntors familiile lor biologice, iar alți sînt beneficiari ai serviciului de asistență parentală profesionistă.

„Toți copiii au fost dezinstituționalizați, fiind reintegrați în familii. Fiecare instituție rezidențială a fost evaluată individual în diferite perioade de timp. Urmare a evaluării, pentru fiecare copil au fost elaborate și puse în aplicare planuri individuale educaționale și de asistență. Acestea au avut drept scop reîntoarcerea copiilor în familii sau plasarea în medii familiare alternative și integrare în școală. Toți copii dezinstituționalizați continuă să fie monitorizați conform planului în familie, școală și comunitate”, argumentează reprezentanții Ministerului Educației.

Autoritățile afirmă că nici profesorii nu vor avea de suferit în urma optimizărilor, întrucît aceștia au fost transferați la alte instituții de învățămînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?