X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Suspecţii în atentatul din Londra erau adoptaţi de un cuplu britanic

19 sep. 2017,, 00:30   Externe
3029 0

Cei doi suspecţi arestaţi în legătură cu atentatul cu bombă în metroul de la Londra de vineri sînt refugiaţi, cel în vîrstă de 18 ani originar din Irak, iar cel în vîrstă de 21 de ani din Siria.

Ambii au locuit la Sunbury, la o familie care adopta temporar copii, potrivit unui oficial local şi presei britanice, scrie The Associated Press, citată de News.ro.

Tînărul în vîrstă de 18 ani a fost reţinut sîmbătă dimineaţa în portul Dover, iar cel în vîrstă de 21 de ani a fost reţinut sîmbătă seara la Hounslow, în vestul Londrei.

Poliţia efectuează percheziţii la trei adrese, inclusiv în casa din Sunbury a soţilor Jones, Penelope şi Ronald, care au fost părinţi adoptivi temporari ai unui număr de peste 200 de copii.

Şeful Consiliului Local Ian Harvey crede că tînărul în vîrstă de 18 ani este un orfan irakian care a venit în Marea Britanie pe cînd avea vîrsta de 15 ani.


Tînărul în vîrstă de 21 de ani s-a aflat de asemenea între copiii cărora soţii Jones le-au oferit un acoperiş deasupra capului, potrivit lui Harvey.

Cei doi se află în continuare în arest preventiv şi sînt interogaţi în legătură cu atentatul în staţia Parsons Green, la Londra.

Navetiştii au revenit luni dimineaţa la metrou.

Autorităţile au redus nivelul alertei teroriste de la „critic” la „grav”, ceea ce înseamnă că nu mai cred că un atentat este iminent, ci foarte probabil.

Însă oficiali au anunţat publicul că va continua să observe o sporire a prezenţei poliţiei în regiunea capitalei.

În imagini de televiziune cu circuit închis, obţinute de ITV News şi difuzate duminică, apare o persoană cu o pungă frigorifică de la Lidl, undeva la periferia capitalei, înainte de atentatul din staţia de metrou Parsons Green, înttr-un carier bogat în sud-vestul Londrei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic şi soldat cu 30 de răniţi.

În imagini postate pe reţele de socializare după atentat apare o pungă frigorifică de la Lidl în care se află o găleată albă pe cale să ia foc, din care ies fire electrice, într-un vagon de metrou.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?