Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Saakașvili a promis să nu organizeze o revoluție nouă în Ucraina

18 sep. 2017,, 16:11   Externe
2012 0

Potrivit politicianului, el și susținătorii lui intenționează să obțină executarea revendicărilor pe cale legală.

Liderul „Mișcării forțelor noi”, ex-guvernatorul regiunii Odessa Miheil Saakașvili a declarat că nu va organiza o revoluție nouă în Ucraina. Fostul președinte al Georgiei a declarat acest lucru duminică, în cadrul unui miting de la Vinnița.

„Deși sînt un revoluționar bătrîn, eu nu am nicio dorință de a organiza o revoluție nouă”, îl citează pe Saakașvili publicația „Gordon”.

Potrivit politicianului, el și susținătorii lui prevăd să obțină executarea revendicărilor sale pe cale legală. „Vom merge prin toată Ucraina și vom colecta revendicări. Totodată, aceste revendicări vor fi transmise Radei Supreme și nemernicului suprem”, a menționat el. Saakașvili le-a mai promis cetățenilor că „noul Guvern va fi la fel de la Vinnița, dar din rîndul locuitorilor buni ai orașului Vinnița, și nu al nemernicilor”.

După aceasta Saakașvili a plecat la Lvov, iar la 12 septembrie a declarat că prevede să treacă „prin multe orașe și sate” din Ucraina. La 17 octombrie politicianul intenționează să prezinte la un miting de la Kiev o listă cu cerințe referitoare la reforma administrației. Anterior fostul președinte al Georgiei a declarat că intenționează să obțină posibilitatea de a vorbi în fața Radei Supreme marți, 19 septembrie.


Saakașvili, care la 10 septembrie a fost lipsit de cetățenia ucraineană, a revenit în Ucraina, în pofida interdicției autorităților. El a reușit să facă acest lucru după ce un șir de susținători ai politicianului au rupt cordonul grănicerilor. Pe acest fapt poliția a intentat un dosar penal, Saakașvili fiind suspectat de trecere ilegală a frontierei de stat, opunere a rezistenței angajaților organelor de drept și huliganism. Deja au fost arestați doi activiști, însă în cazul lui Saakașvili a fost întocmit doar un proces-verbal de contravenție administrativă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?