X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Iată care sînt cele patru eleve care au luat 10 pe linie la BAC

4 iul. 2013,, 15:09   Societate
25617 4
Foto : noi.md
Doar patru absolvenți au luat în acest an note maxime la toate examenele. Este vorba de patru liceene, trei din capitală și una din Drochia. Site-ul www.diez.md a scris mai multe despre ele:

1. Victoria Iachim, Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”
Absolventa spune că este posibil să iei examenele cu 10 pe linie, doar dacă depui foarte mult efort. Rezultatele bune le-a obținut prin muncă. ”Fiind o fire autodidactă, îi place să ajungă singură la rezultate. Victoria vrea să urmeze facultatea de medicină din țară”, scrie sursa citată.

2. Cezara-Elena Polișca, Liceul Teoretic “Miguel de Cervantes”
Potrivit diez.ro, adolescenta a participat la patru olimpiade republicane, unde a luat locuri premiante, și astfel a fost scutită de susținerea examenelor cu 10 pe linie din oficiu. Deşi are rezultate excelente la învăţătură, Cezara nu intenţionează să părăsească Moldova. În momentul de față, ea se pregăteşte de admiterea la facultatea de drept.

3. Nicoleta Nichifor, Liceul Academic Român-Englez “Mircea Eliade”
Absolventa a cîștigat anterior burse în Germania, Franța, iar clasa a XI a făcut-o în Statele Unite ale Americii, scrie diez.md cu trimitere la protv.md. Vorbește la perfecție patru limbi străine – o franceza, engleza, germana și rusa. Nicoleta își va face studiile în străinătate, fiind deja înscrisă la o facultate, dar promite că se va întoarce după cîțiva ani acasă.

4. Cătălina Ciubotaru, Liceul Teoretic “Cotova”, din raionul Drochia
E singura elevă din afara Chișinăului și a susținut doar trei din cele patru examene. La limba română a fost apreciată cu zece din oficiu, pentru că a luat diplomă de gradul trei la olimpiada republicană. Cătălina își dorește să devină medic, iar pentru asta se pregătește de admitere la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?