Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Declarație: Școlile din capitală duc lipsă de personal medical

18 sep. 2017,, 14:21   Capitala
3550 0

În unele școli din Chișinău sînt clase supraaglomerate, iar în altele, clase incomplete.

Totodată, instituțiile de învățămînt din capitală duc o lipsă acută de personal medical. Acest fapt a fost relevat de șeful Direcției sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, citat de NOI.md.

Toate aceste probleme au fost scoase la iveală după mai multe verificări ale angajaților Direcției sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, efectuate în școlile din capitală.

Potrivit lui Moldovanu, unele clase, în care sînt circa 40 de copii, sînt supraaglomerate, norma fiind de 25-30 de copii. Astfel, nu se respectă Regulamentul sanitar, fiind pusă în pericol sănătatea copiilor.

„Observăm că în ultimul timp copiii se îmbolnăvesc tot mai des, iar paradoxul constă în faptul că supraaglomerare este în clasele primare, cu copii mici, care și se îmbolnăvesc cel mai des”, a subliniat Moldovanu.


„Directorii spun că părinții insistă asupra rezolvării acestei probleme, dar ei sînt interesați să aibă mai mulți copii în clase, de cînd finanțarea instituțiilor se efectuează în funcție de numărul de elevi: mai mulți elevi - mai mulți bani. Pe de altă parte, avem o sumedenie de școli pe jumătate goale”, susține șeful Direcției sănătate.

Totodată, o problemă gravă este și lipsa personalului medical.

„În niciun sector școlile și grădinițele nu sînt completate în totalitate cu cadre medicale. Nu are cine să monitorizeze starea de sănătate, alimentația copiilor ș.a.”, a precizat Mihai Moldovanu.

În context, conducerea Direcției sănătate a cerut primarului interimar al capitalei, Nistor Grozavu, să dispună crearea unei comisii complexe care să evalueze starea lucrurilor în această privință și să propună soluții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?