Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PD comentează zvonul privind impeachmentul președintelui

18 sep. 2017,, 10:41   Politică
7480 20

Guvernarea va recurge la soluții optime pentru a nu admite o eventuală criză instituțională, în urma conflictului cu președintele Igor Dodon.

Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari, după ce a fost întrebat dacă la ora actuală guvernarea ia în calcul posibilitatea inițierii procedurii de demitere a președintelui. Democratul a ținut să precizeze că abaterile de la normele Constituției comise de Igor Dodon nu vor putea fi „trecute cu vederea”.

„Partidul Democrat nu a avut şi nici nu are ca obiectiv demiterea preşedintelui Dodon în condiţiile în care fiecare dintre reprezentanţii puterii îşi exercită funcţiile în limitele constituţionale ale Republicii Moldova. Însă nici nu putem trece cu vederea situaţia în care preşedintele Dodon va încălca expres prevederile Constituţiei, al cărei garant este dumnealui. O asemenea situaţie poate crea probleme serioase procesului de punere în aplicare a reformelor preconizate şi implementării prevederilor Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. În orice caz, noi vom căuta întotdeauna soluţiile optime din punct de vedere juridic, care ne-ar permite să depăşim o eventuală situaţie de criză”, a comentat Vitalie Gămurari într-un interviu pentru tribuna.md.

Potrivit reprezentatului democraților, acţiunile întreprinse în ultimul timp de Igor Dodon demonstrează că a ales calea confruntării cu actuala guvernare, ceea ce nu este în interesul Republicii Moldova.

Partidul Democrat va face tot posibilul pentru a minimaliza efectele acesteia dacă ea va fi inevitabilă, în contextul în care acţiunile Preşedinţiei vor contraveni intereselor naţionale ale Republicii Moldova. În orice situaţie creată este cert că argumentarea poziţiei noastre se va baza pe legislaţia naţională, dar şi pe obligaţiile internaţionale asumate de țara noastră, a adăugat Gămurari.


Purtătorul de cuvînt al formațiunii a mai menționat că pe parcursul ultimului an PD a dat dovadă de flexibilitate şi maturitate politică și a ales să nu răspundă provocărilor.

„Noi nu am răspuns la provocările parvenite din partea oponenţilor noştri, ba din contra, am încercat să rămînem deschişi, în condiţiile în care ne-am asumat actul de guvernare în ţară”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?