X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Moldova și Belarusul au convenit asupra livrărilor reciproce de produse

15 sep. 2017,, 15:00   Economie
2066 0

Companiile din Moldova și Belarus au convenit asupra livrărilor reciproce de produse din fructe și legume și mărfuri industriale, relatează NOI.md.

Potrivit Ambasadei Republicii Belarus în Moldova, înțelegerile au fost stabilite la finalul negocierilor susținute în cadrul unei vizite de lucru în țara noastră a unei delegații de oameni de afaceri din regiunea Gomel, organizate cu sprijinul Ambasadei în perioada 13-15 septembrie.

Delegația a fost condusă de șeful adjunct a Direcției generale comerț și servicii a Comitetului Executiv al regiunii Gomel Galina Gorbaciovskaia. Din delegația belarusă au mai făcut parte reprezentanți ai subdiviziunii teritoriale Gomel a CCI a Republicii Belarus, precum și ai întreprinderilor „Tabakvintorg”, „Sahartorg”, „Novobelițkaia torgovaia kompania Alesia”, Casa de comerț „Soj”, „Belarusnefti – Osobino”, Tanis.

În prima zi a vizitei a avut loc o întrevedere a ambasadorului Republicii Belarus în Moldova, Serghei Ciciuk, cu membrii delegației, organizată la Ambasadă cu participarea cercurilor de afaceri ai diasporei belaruse și a conducerii Casei de comerț „Belo-Mol Trading”. Au fost discutate chestiuni privind dezvoltarea cooperării interregionale comercial-economică și majorarea exportului de produse belaruse în Moldova.

Pe platforma CCI a Moldovei a fost organizată o bursă de cooperare și contacte pentru delegația belarusă cu reprezentanți a 35 de companii moldovenești. Au fost stabilite acorduri privind livrările reciproce de produse din fructe și legume și mărfuri industriale.


În cadrul programului vizitei delegația cercurilor de afaceri din regiunea Gomel a vizitat UTA Găgăuzia, unde a susținut o întrevedere cu șeful UTA Găgăuzia, Irina Vlah, negocieri cu cercurile de afaceri găgăuze, a vizitat întreprinderile agricole și industriale din regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?