Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Grigore Petrenco, comparat cu Lenin

15 sep. 2017,, 09:20   Politică
3927 3

Pavel Grigorciuc, susţinătorul şi tovarăşul apropiat al preşedintelui partidului "Casa Noastră - Moldova", Grogire Petrenco, care a cerut azil politic în Germania, l-a comparat pe acesta cu Lenin.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Grigorciuc a spus că Petrenco va avea în Europa foarte multe posibilităţi de a-şi dezvolta activitatea politică şi de a lupta cu regimul Plahotniuc din Moldova.

"Cu siguranţă, el are experienţă diplomatică (Petrenco a fost reprezentantul Parlamentului RM la APCE - "I.". El a fost invitat de numeroase ori la sesiunea APCE încă atunci cînd a fost arestat şi se afla cu noi pe aceeaşi bancă a acuzaţilor", a amintit el.

Potrivit lui, Lenin, care a scăpat din exilul siberian în Elveţia, a lansat acolo o activitate politică tumultoasă, "începînd să tipărească pliante".

Grigorciuc a recunoscut că, timp de aproape o lună, nu a vorbit cu fostul său lider de partid şi a aflat despre plecarea lui din presă. El speră că evadarea lui Petrenco în străinătate nu va avea consecinţe juridice pentru ceilalţi şapte membri ai partidului care au fost condamnaţi împreună cu el.

"Nu consider că gestul său este o trădare. Dosarul nostru a fost un fals, însă totuşi am fost judecaţi şi condamnaţi. Cred că în viitorul apropiat Curtea de Apel Chişinău îl va da în căutare pe Petrenco, dar se va limita la Moldova. Interpolul nu va fi solicitat, deoarece dosarul nostru este evident unul politic", susţine Grigorciuc, subliniind că, în pofida a tot ce s-a întîmplat, îl consideră pe Petrenco "tovarăşul său".

Pe 28 iunie, fostul deputat al PCRM, Grigorii Petrenco, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni privaţiune de libertate cu suspendare pe un termen de patru ani. Instanţa l-a recunoscut pe el şi pe şapte susţinători de-ai săi vinovaţi de organizarea unor dezordini pe 6 septembrie 2015 la Procuratura Generală. Petrenco a fost obligat să achite şi o amendă de 25 de mii de lei.

Grigore Petrenco este cunoscut pentru declaraţiile sale dure la adresa coaliţiei de guvernare, precum şi a coordonatorului acesteia, liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?