X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Noi masuri de combatere a corupției în procesul de obținere a permiselor de conducere

3 iul. 2013,, 17:50   Societate
5211 1
Foto: noi.md
Guvernul a operat mai multe modificări în Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului. Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a declarat în cadrul ședinței Guvernului că au fost impuse mai multe reguli menite să combată fenomenul corupției la obținerea permiselor de conducere.

Astfel, au fost înăsprite normele de siguranță rutieră în transportul auto de călători în folos public prin impunerea unor condiții suplimentare de deținere a permisului de conducere. Conducătorul auto care vrea să obțină permis de conducere pentru categoria D1, va trebui să dețină permis de conducere de categoria B, de cel puțin 24 de luni, iar permisul de conducere de categoria D se eliberează numai conducătorilor auto care dețin cel puțin 24 de luni permis de conducere pentru subcategoria D1 sau de categoria C.

În același timp, minorilor le va fi acordată posibilitatea de a fi admiși la școlarizare cu 12 luni înainte de împlinirea vîrstei necesare pentru obținerea permisului.

Modificările prevăd că școala auto va fi obligată să prezinte autorităților competente din cadrul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, lista candidaților, în termen de 15 zile din ziua demarării cursurilor. Totodată, programarea și admiterea la examenul pentru obținerea permisului de conducere se va efectua în baza cererii depuse personal de solicitant la autoritatea competentă din cadrul MTIC.

În cazul în care persoana nu susține proba practică pe parcursul a 90 de zile calendaristice din momentul susținerii probei teoretice, aceasta va fi obligată să susțină din nou proba teoretică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?